Alpenverein OEAV.CZ  chaty Alpenvereinu

Online rezervační systém chat Alpenvereinu

Alpenverein jde s dobou: kdo si chce rezervovat místo na spaní v chatě Alpenvereinu, může tak učinit nepřetržitě online prostřednictvím online rezervačního systému: nyní jej využívá více než 400 horských chat v Rakousku, Německu, Švýcarsku a Jižním Tyrolsku.

Rezervační systém nejenže usnadňuje hostům chat rezervaci místa na spaní, ale také pomáhá chatařům plánovat a organizovat provoz chat.

I po provedení rezervace je možné ji zpětně upravit a v případě potřeby zrušit.

Odpovědi na časté dotazy jako jsou například:

  • Jak se mohu zaregistrovat jako host?
  • Jak je to s obsazeností?
  • Potřebuji pro každou rezervaci kreditní kartu?
  • Jaké jsou lhůty pro zrušení rezervace na chatách?

najdete na stránce OHRS FAQ.

Vyhledání volných míst a rezervace noclehu

Abyste se mohli do systému jako uživatel zaregistrovat, musíte nejprve provést rezervaci na chatě (přihlašovací údaje pro portál "mein.alpenverein" a OHRS NEJSOU propojeny).

Následná správa rezervací je tak mnohem jednodušší. Rezervaci místa lze provést také v režimu host.

Dostupnost volných lůžek a především naplánování itineráře túry provedete ve webové aplikaci Bettencheck. Plán túry sestavíte v požadovaném termínu na několik kliknutí.

Chaty, které využívají rezervační systém Alpenvereinu, lze rovnou i rezervovat. Chaty, které systém zatím nevyužívají, je možné rezervovat pouze tradičními způsoby - tedy telefonicky případně e-mailem. V mapě jsou však označeny stejně jako chaty, které systém využívají a mají plný stav, čímž se nenechte odradit a po vypracování plánovaného itineráře chaty obvolejte, tak jak jste zvyklí.

Přihlášení pro již registrované uživatele

Webová stránka Bettencheck

Participující alpské svazy

Alpenverein OEAV.CZ  chaty Alpenvereinu
Nepřehlédněte
Alpenverein OEAV.CZ
Členové mají ubytování na horských chatách levněji

Sleva na ubytování na jednu noc ve všech chatách Rakouského, Německého i Jihotyrolského Alpenvereinu činí obvykle 50 %, nejméně 10 €.

Na dalších 1 300 chatách ve Švýcarsku, Francii, Lichtenštejnsku, Španělsku, Slovinsku, Belgii, Lucembursku, Dánsku, Nizozemsku a Itálii můžete využít „práva vzájemnosti“, tj. ta samá práva, jako mají členové spolků provozujících tyto chaty. Slevy existují i u více než 70 soukromých chat a ubytoven.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat