Mezi 21 vybranými farmářskými hostinci najdete 7 tzv. Hofschlank, kde se podávají pokrmy z masa z vlastních horských hospodářství. Dalších 14 tzv. Buschenschank leží ve vinařských oblastech, kde vína ochutnávají a testují odborníci z experimentálního centra v Laimburgu i francouzských vinic.
Tradiční jihotyrolské speciality se vyznačují tím, že více než 80% produktů pochází ze zdejšího regionu, víc než 30% dokonce přímo z vlastní produkce. Nesmějí se používat předpřipravené polotovary, ale pouze vše čerstvé. Hostům se nabízí tři druhy domácích šťáv, průmyslové nápoje tady nedostanete.
Vyrazit sem můžete třeba na Törggelen, kdy se od začátku října po zapálení vater „kaštanového ohně“ Keschtn na zahájení tohoto svátku podávají až do konce speciální svačinky s novým vínem. Törggelen trvá do konce listopadu.