Alpenverein OEAV.CZ Svycarsko

Zima ještě nekončí

Ještě nechcete ukončit zimní sezónu nebo jste ještě vůbec nestihli vyrazit? Nezoufejte, ve Švýcarsku lyžařská sezóna ještě nekončí. Vyberte si některé ze středisek, kde se lyžuje dlouho do jara. Vybírat můžete například mezi Samnaun, Engelbergem nebo Zermattem.

Alpenverein OEAV.CZ Svycarsko

Samnaun

Výhodou Samnaun pro nás je jeho poloha. Dojedete sem za 6 hodin z Prahy. Středisko Silvretta Arena je propojené s rakouským Ischglem a sezóna tady končí až 1. 5. 2023. K velmi oblíbeným akcím v areně patří například závěrečný hudební koncert, který se letos koná 30. 4. 2023 s hlavní hvězdou Erosem Ramazzottim.

Alpenverein OEAV.CZ Svycarsko

Engelberg – Titlis

Dalším místem s mimořádně dlouhou sezónou je Engelberg, ležící v srdci Švýcarska, pouhou hodinu jízdy vlakem nebo autem z Lucernu. I tady se lyžuje až do konce dubna. Romantici si mohou pobyt zpestřit večeří při svíčkách na třítisícovém vrcholu Titlis. A milovníci bezpečného adrenalinu si určitě užijí přechod nejvýše položeného visutého mostu v Evropě, který naleznete na vrcholu Titlisu. Další atrakcí je tu ledovcová jeskyně a také lanovka. Ta se během jízdy otočí o 360 stupňů, aby si každý mohl vychutnat výhled všemi směry.

 

Související článek
Cestování

ZImní aktivity ve Švýcarsku

Švýcarsko je mekkou pro lyžaře a jistota skvělé lyžařské zábavy.

Alpenverein OEAV.CZ Svycarsko

Zermatt

A Zermatt to je sázka na jistotu, tady totiž lyžařská sezóna nikdy nekončí. Zimní sezóna, kdy je v provozu celý areál, trvá do 23. 4., pak se přechází na letní. Skvělé na lyžování v Zermattu je ski safari – celý amfiteátr, v jehož středobodu leží nejfotografovanější hora Matterhorn, můžete objet bez sundání lyží. Lyžařský areál propojuje dvě země – Švýcarsko a Itálii. Na letošní červenec se pak chystá otevření nového letního propojení. Lanovka vedoucí na Malý Matterhorn vás již nyní doveze do nejvyššího bodu, který lze v Evropě lanovkou dosáhnout. Oblíbenou akcí, která se tady koná již od roku 2007 je hudební festival Zermatt Unplugged. Letošní data jsou 11.–15. 4. a hlavními aktéry Patent Ochsner, Peter Maffay, Passenger, Of Monsters and Men, Calum Scott a mnoho dalších.

Užijte si jarní lyžování s plnou parádou, mnoha zážitky a záplavou slunce!

OBJEVUJTE ŠVÝCARSKO
alpenverein oeav edelweiss švýcarsko
Švýcarsko na jedno kliknutí

Bližší a aktuální turistické informace o Švýcarsku naleznete na webu MojeSvycarsko.com, kde si také můžete objednat tištěné mapy a brožury zdarma k zaslání poštou. Nezapomeňte sdílet vaše zážitky ze Švýcarska na Instagramu s hashtagem #MojeSvycarsko – ty nejzajímavější fotografie budou uveřejněny v nadcházejícím vydání tištěného magazínu SWISSmag. 

CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO CESTY DO ŠVÝCARSKA
alpenverein oeav.cz edelweiss ck kudrna
CK Kudrna

S Kudrnou si švýcarských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Katalog zájezdů

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat