Alpenverein edelweiss OEAV.CZ ortovox

Lavinový záchranný systém ORTOVOX AVABAG LiTRIC

V zimní sezóně 22/23 posílí společnost ORTOVOX svou pozici předního odborníka na bezpečnost horských sportů o další milník. Ve spolupráci s kanadskou značkou Arc'teryx vyvinula jihoněmecká společnost airbagový systém pro lavinové batohy, který stanovuje nové standardy.

alpenverein edelweiss oeav.cz ortovox

LiTRIC je elektronický, lehký, intuitivní, spolehlivý, udržitelný, flexibilní a stoprocentně vyráběný v jihoněmeckém Bavorsku. Řada AVABAG LiTRIC od společnosti ORTOVOX zahrnuje specifické modely TOURING a FREE-RIDE, které lze kombinovat se základnou LiTRIC BASE pomocí modulárního systému ZIP-ON.

alpenverein edelweiss oeav.cz ortovox

Elektronický systém = žádné kartuše a omezení při cestování

Systém lze plně nabít za cca 25 minut prostřednictvím USB-C a aktivaci nanečisto si může každý opakovaně vyzkoušet bez dalších nákladů. Absence kartuše znamená: více místa v batohu, není nutné kontrolní vážení kartuše před sezónou, není nutná likvidace kazety a odpadají starosti při cestování letadlem.

alpenverein edelweiss oeav.cz ortovox

Lehký systém

S hmotností pouhých 1100 gramů je LiTRIC jedním z nejlehčích airbagových systémů na trhu - díky promyšlené konstrukci, ultralehkému airbagu a superkapacitorům místo kartuší. 

Spolehlivý a odolný 

Systém LiTRIC má certifikaci TÜV, lze jej aktivovat vícekrát a jedno nabití vystačí nejméně na dvě aktivace. Jeho provozní doba v zapnutém stavu je přibližně 60 hodin (30 dní v módu OFF), což umožňuje vícedenní túry bez nutnosti dobíjení. Kombinace superkapacitorů a proti chladu extrémně odolné lithium-iontové baterie, o hmotnosti
25 g, zaručuje bezpečný provoz. Vysoce výkonný kompresor s difuzorem naplní airbag za čtyři sekundy.

INTUITIVNÍ OVLÁDÁNÍ A SNADNÉ BALENÍ

Batohy s technologií AVABAG LiTRIC se mimořádně snadno používají: 
●    LED displej na batohu zobrazuje úroveň nabití systému
●    pojistný popruh proti stažení batohu z těla lavinou je připevněn k poutku pomocí bederního popruhu karabinou
●    ergonomicky nastavitelná aktivační rukojeť s lankem a bovdenem chrání před falešnou aktivací pomocí jednoduché aretace - otočením o 180°
●    150 litrový airbag je vyroben z dvouvrstvého materiálu, který lze snadno sbalit do kapsy v batohu
●    nový systém uzavírání zabraňuje nechtěnému otevření úložné kapsy airbagu, bez ohledu na to, jak je batoh plný.

alpenverein edelweiss oeav.cz ortovox

SPOLEHLIVÝ A ODOLNÝ

Systém LiTRIC má certifikaci TÜV, lze jej aktivovat vícekrát a jedno nabití vystačí nejméně na dvě aktivace. Jeho provozní doba v zapnutém stavu je přibližně 60 hodin (30 dní v módu OFF), což umožňuje vícedenní túry bez nutnosti dobíjení.

Kombinace superkapacitorů a proti chladu extrémně odolné lithium-iontové baterie, o hmotnosti 25 g, zaručuje bezpečný provoz. Vysoce výkonný kompresor s difuzorem naplní airbag za čtyři sekundy. 

Batohy se systémem ORTOVOX AVABAG LiTRIC

AVABAG LiTRIC TOUR

BATOHY řady TOUR (40, 30, 36S a 28S) jsou dokonale navrženy pro skialpinismus a skitouring: jsou velmi pohodlné, vyrobené z lehkých, ale odolných materiálů, úchyty na cepín, lyže, splitboard a lano. Pro batohy ORTOVOX je typická možnost otevření hlavní komory obvodovým zipem, což usnadňuje orientaci ve věcech.

Základna LiTRIC BASE, což je zádový systém s technologií LiTRIC, je kompatibilní nejen s vaky TOUR, ale se zipovým připojením ZIP-ON i s vaky řady FREERIDE.

AVABAG LiTRIC FREERIDE

Díky pružnému bedernímu popruhu zádový systém COMFORT BACK SYSTEM perfektně sedí a pro nabízí FREERIDER (28, 18, 26S a 16S) vynikající přizpůsobení tvaru zad a volnost pohybu. Zásadním benefitem je možnost vložení chrániče páteře CLASP BACK PROTECTION. Mezi funkcionality patří zapínání na lyže, snowboard a cepín, stejně jako držák na helmu a rychlý přístup do hlavní komory. 

AVABAG LiTRIC ZERO

Součástí kolekce je také AVABAG LiTRIC Zero 27, vysoce technický puristický batoh, který váží pouhých 1970 gramů! Zaměřuje se na to podstatné: minimální hmotnost, maximální bezpečnost. A poskytuje nejen dostatek prostoru pro sbalení, ale nabízí také všechny důležité funkce, jako je kompatibilita s hydratačním systémem a možnosti uchycení lyží, cepínů a holí. Model Zero 27 není kompatibilní se zipy modelů FREERIDE a TOUR.
 

alpenverein edelweiss oeav.cz ortovox

Systém ORTOVOX ZIP-ON

Pro maximální všestrannost – od krátkých freeridových dnů až po vícedenní túry – vytvořila společnost ORTOVOX systém ZIP-ON, který umožňuje flexibilní kombinaci batohů LiTRIC Avabag. LiTRIC BASE sestává ze zádového systému, ramenních popruhů, bederního pásu a LiTRIC airbagu.

Je k dispozici ve dvou variantách, z nichž každá je navržena pro své zamýšlené použití: TOUR nebo FREERIDE. Obě varianty jsou k dispozici ve dvou délkách zad a dvou velikostech. Na jedny záda můžete připnout zipem vaky 2 typů a 4 velikostí a tím využívat jediný systém LiTRIC pro freeride v okolí skiresortu až po týdenní haute route.

Zásadním rozdílem mezi zádovými systémy jsou pružný bederák a polstrování pro batohy Freeride a naopak důraz na nižší hmotnost u batohů Tour. 
 

Buďte připraveni na zimu
Alpenverein edelweiss OEAV.CZ litric ortovox
Ortovox

AVABAG LiTRIC - nový lehký elektrický airbagový systém pro lavinové batohy. 

Špičkové vybavení pro všechny nadšence zimních hor
Ortovox lavinová výbava
ORTOVOX

Jen kompletní lavinová výbava má smysl.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat