Alpenverein OEAV.CZ ORTOVOX Diract Voice

Lavinový vyhledávač ORTOVOX Diract Voice s hlasovou navigací

ORTOVOX Diract Voice je první lavinový vyhledávač, který umí navigovat zachránce směrem k zasypanému pomocí hlasových pokynů. Mezi 9 volitelnými jazyky, kterými přístroj mluví, nechybí také čeština. V roce 2021 oceněn jako produkt roku v rámci ISPO Award.

Velký displej a šipka do všech stran

Pípák DIRACT komunikuje prostřednictvím dvou smyslů - zraku a sluchu. Velký grafický displej ukazuje směr k zasypanému kamarádovi do všech stran (360°). To znamená, že směrová šipka míří vždy k hledanému kamarádovi a opraví zachránci chybu i v případě, že zasypaného mine a otočí ho zpět do správného směru. Jasné a velké symboly na displeji podporují čitelnost i v obtížných světelných podmínkách.

Hlasové povely uklidňují

DIRACT VOICE vede zachránce k cíli nejen vizuálně, ale unikátně také prostřednictvím verbálních pokynů. Hlasové instrukce vedou hledajícího pomocí jasných a jednoduchých slovních povelů. To nejen optimalizuje navigaci, ale také snižuje míru stresu uživatele a poskytuje mu jistotu, že hledá správně. Hlas má uklidňující účinek a hledající se může soustředit na prohledávání laviniště.

Alpenverein OEAV.CZ ORTOVOX Diract Voice

Intuitivní a jednoduché ovládání

Design přístroje DIRACT je navržen tak, aby bylo ovládání co nejvíce intuitivní. Stačí dva prvky, označené oranžovou barvou. Mezi režimy vysílat a hledat (SEND - SEARCH) umožňuje i nezkušeným uživatelům rychle přepínat, a to i v teplých palčácích. Ovládací tlačítko s vlaječkou vedle displeje slouží k označení nalezeného člověka (funkce MARK).

Alpenverein OEAV.CZ ORTOVOX Diract Voice

Smart Antenna podporuje rychlejší nalezení

Jak DIRACT, tak DIRACT VOICE jsou vybaveny patentovanou technologií SMART ANTENNA TECHNOLOGY. Ta analyzuje polohu hledaného zařízení v lavině na těle zasypaného a podle ní automaticky zvolí vysílání signálu pro zachránce z té antény, která vysílá nejsilněji (vybírá ze tří antén). Tím je zajištěn až dvojnásobný dosah a kamarád pod lavinou může být nalezen rychleji.

Snadné dobíjení přes USB-C

Lavinové vyhledávače DIRACT mají nabíjecí akumulátory (kabelem USB-C) s dlouhou životností a jsou vyrobeny v souladu s principy udržitelnosti.  LI-ION BATERIE poskytuje spolehlivé napájení i při teplotě - 20 °C a na rozdíl od běžných baterií nevytéká a nemůže poškodit přístroj.

Nosný systém s popruhy a pouzdrem pro DIRACT i DIRACT VOICE je vybaven integrovanou technologií RECCO® REFLECTOR pro detekci v případě ztráty. Řešení pojistky na suchý zip, která brání vyhledávači vypadnutí z pouzdra, umožňuje snadné a rychlé uchopení přístroje v případě lavinové nehody.

Související článek
Bezpečnost

Alpenverein připravil seriál videí na téma laviny

Skialpinismus je stále populárnější, přesto i nadále zůstává rizikovým sportem – navzdory čím dál...

Aktualizace přes aplikaci

Uživatelé si mohou aktualizovat software vyhledávače a měnit nastavení prostřednictvím aplikace ORTOVOX APP (iOS a Android). Aplikace navíc poskytuje videonávody, registraci produktu a možnost personalizace.

Sondou ověříme lokalizaci lavinovým přístrojem

Moderní vyhledávače výrazně urychlily lokalizaci zasypaného. Potvrzení nálezu sondou je startovním výstřelem pro efektivní a co nejrychlejší vyhrabání.

ORTOVOX vyvíjí špičkové specializované sondy pro nejrůznější potřeby a uživatele.

Naším cílem je snaha o maximální PŘESNOST a RYCHLOST, kterou podporují propracované detaily:

  • Chytré poutko pro vytažení sondy z obalu a její montáž jediným tahem.
  • Aretace sondy systémem PFA.
  • Naváděcí kužely pro snadné zapadnutí segmentů do sebe.
  • Ergonomický úchop konce sondy.
  • Velký hrot sondy.
  • Barevné prvky pro rychlou vizuální orientaci o hloubce zasypání.

3 tipy na sondy ORTOVOX

Solidní jistotou je PROBE ALU 240 PFA, skvělý poměr cena výkon reprezentuje PROBE ALU 240 a pro vyznavače lehkosti PROBE ALU 240 LIGHT

Vykopávání zasypaného je časově i fyzicky nejnáročnější fáze záchrany

Po lokalizaci vyhledávačem a ověření nálezu sondou, nastává časově nejnáročnější fáze záchrany - vykopání zasypaného lopatou. Kromě času stojí spoustu sil, a proto je výhodou, když vyhrabává více lidí.

Alpenverein OEAV.CZ ORTOVOX Diract Voice

Jaké vlastnosti má správná lopata? Pevný úchop v rukavicích, madlo, které dobře padne do ruky, rychlé a plynulé sestavení, je z odolného materiálu, topůrko i list lopaty a mají dostatečnou tuhost a nízká hmotnost potěší každého.

Vlastnosti lopat ORTOVOX přehledně:

  • Teleskopické topůrko pro efektivnější využití sil.
  • Asymetrické ergonomické madlo umožňuje ideální úchop pro leváka i praváka.
  • Rychlé spojení listu s topůrkem pomocí aretačních kolíků.
  • Profilovaný list lopaty na pro vyšší tuhost.
  • List lopaty je rovný, což je skvělé při úpravě sněhového profilu.
  • Oválný nebo hranatý profil topůrka zvyšuje jeho tuhost, urychluje montáž a stabilizuje úchop.
  • Ostří lopaty pro lepší pronikání listu do tvrdého sněhu.

3 tipy na lopaty ORTOVOX

Lopaty jsou pýchou ORTOVOXu. Máme pro vás několik tipů. Multifunkční lopata SHOVEL PRO ALU III s možností kapesního cepínu POCKET SPIKE. Nejlehčí a přitom plnohodnotná lopata SHOVEL PRO LIGHT váží pouhých 440 g. Zlatá střední cesta, z hlediska výkonu i váhy, je SHOVEL BEAST PC.

Špičkové vybavení pro všechny nadšence zimních hor
Ortovox lavinová výbava
ORTOVOX

Jen kompletní lavinová výbava má smysl.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat