Alpenverein OEAV.CZ edelweiss kitzbühel

Kitzbühel v zimě – nejlepší lyžařské středisko v Tyrolsku

Nekonečné zimní zážitky v legendárním alpském sportovním regionu

Kitzbühel se svou více než 125letou lyžařskou historií je nejlegendárnějším sportovním městem v Alpách, které je po celém světě známé jako ideální cíl zimní dovolené s hluboce zakořeněnými tradicemi a mimořádným šarmem. Hlavní město zimních sportů je snadno dostupné, zimní sezóna je v něm skutečně dlouhá a můžete si být jistí, že sněhu je po celou sezónu dostatek.

15. březen 1893 se zapsal do historie, když Franz Reisch, jeden z nejvýznamnějších průkopníků lyžování v Alpách, uskutečnil první rakouský vysokohorský sjezd na lyžích z vrcholu Kitzbüheler Horn. Společnost Bergbahn AG Kitzbühel pokračuje v tomto inovativním průkopnickém duchu a zakládá si na nejvyšší úrovni komfortu pro cestující a nejmodernější technologii lanovek, která je v současné době na trhu k dispozici.
 

Lyžování, způsob života

Ať už na mírných sjezdovkách, strmých severních svazích, dlouhých sjezdech do údolí nebo širokých carvingových trasách - na 96 sjezdovkách v Kitzbühelu najde dokonalé potěšení z lyžování každý. Ne nadarmo byl Kitzbühel již podesáté v řadě zvolen "nejlepším lyžařským střediskem Rakouska". K dispozici je 181 kilometrů perfektně upravených sjezdovek, 52 kilometrů značených lyžařských tras a zajímavé funparky. Zkušení milovníci lyžování i rodiny s dětmi jsou na slunečné straně Kitzbühelu, svazích hory Kitzbüheler Horn, v dobrých rukou. Od roku 2018 se zde také svezete dvěma novými lanovkami. Kromě nabídky "fun & action" zde nabízejí také speciální ceny skipasů pro malé i velké.

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ kitzbühel

Nejlepší lyžování a sjezdovky

Lyžařská sezóna v Kitzbühelu je opravdu dlouhá. Od poloviny listopadu až do období po Velikonocích si milovníci lyžování mohou v Kitzbühelu užívat fantastických podmínek. Již v listopadu zahajuje zimní sezónu lanovka Bergbahn AG Kitzbühel jako jedna z prvních neledovcových lyžařských oblastí v Rakousku. Kitzbühel nabízí rozmanitý terén, začátečníci i profesionálové mohou sjíždět zdejší svahy na 233 kilometrech sjezdových tratí a freeridových značených tras. Začátečníci mohou ke zlepšení své techniky využít 10 bezplatných cvičných vleků. Mezi vleky Hahnenkamm a Resterhöhe se nachází více než 60 lyžařských chat, které nabízejí rustikální a útulné prostředí.

Sportovní město má co nabídnout také rodinám s dětmi. Každá z lyžařských škol má svůj vlastní dětský koutek, kde se malé lyžařské hvězdy učí své první obloučky v hravém prostředí.

Lyžování až do poloviny dubna

Jarní lyžování v Kitzbühelu, to jsou nádherně zasněžené svahy a rustikálně působící horské chaty. Díky vynikající přípravě sjezdovek je lyžování radostí až do velikonočních svátků. Na rozmanitých sjezdovkách najde vhodný terén každý, ať už začátečník nebo sportovně ambiciózní lyžař. Sluneční terasy 60 horských chat v lyžařské oblasti zvou ke chvílím odpočinku - je to ideální způsob, jak si užít první jarní teploty.

Zimní ráj pro zkušené lyžaře

Kromě záruky sněhové pokrývky a malebných sjezdů nabízí nejlegendárnější sportovní město v Alpách všestrannou infrastrukturu - a s tím i skutečné prázdninové štěstí. O Kitzbühelu se v souvislosti se zimními sporty mluví po celém světě. Kvalitu oceňují jak rekreanti, tak nejlepší světoví sjezdaři, kteří budou na konci ledna opět bojovat o setiny sekundy při dalším závodě Hahnenkamm na sjezdovce Streif.
 

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ kitzbühel lyžování

Příjezd do Kitzbühelu

Do Kitzbühelu se dostanete snadno: ať už z letišť v Mnichově, Innsbrucku nebo Salcburku, nebo autem - cesta do Kitzbühelu je krátká. Oblíbenou a ekologicky přívětivou možností je vydat se do Kitzbühelu vlakem. Díky třem vlakovým stanicím ve městě se dostanete pohodlně do různých koutů města, odkud je většina ubytovacích kapacit i lanovek v docházkové vzdálenosti. Auto zde opravdu není nutností, horské prostředí si můžete užívat uvolněně a bezstarostně, protože doprava po městě je snadná. Při procházce 750 let starým historickým centrem města si vychutnejte atmosféru a uklidňující vzduch v srdci Alp. K četným památkám, obchodům, kavárnám a restauracím se dostanete do 15 minut. Díky husté síti regionálních autobusů v oblasti snadno prozkoumáte celý region.

Kitzbühel v zimě – více než lyžování

Prozkoumejte Kitzbühel a rekreační střediska Reith, Aurach a Jochberg mimo sjezdovky

Když se řekne zima v Kitzbühelu, vybaví se vám představa poznávání hor na lyžích. Zasněžená krajina v Kitzbühelu a jeho okolí však nabízí mnohem víc než jen prvotřídní lyžařský areál. Zimní turistika, túry na sněžnicích, sáňkování a běh na lyžích vás mohou přivést obzvláště blízko k přírodě.

Nejlegendárnější sportovní město v Alpách nabízí rozsáhlý program sportovních aktivit - 365 dní v roce. Sjezdové lyžování, běžecké lyžování, zimní turistika, skialpinismus nebo freeride - srdci sportovce se meze nekladou. Ať už patříte k milovníkům dobrodružství, nebo ke zkušeným sportovním nadšencům, v tyrolském Kitzbühelu si každý najde vhodnou sportovní výzvu. Přibližně 170 kilometrů zimních turistických tras a stezek vás zve k postupnému objevování pohádkové zimní krajiny Kitzbühelských Alp. Pokud chcete zažít výjimečné a jedinečné chvíle, doporučujeme vám bezplatnou zimní túru s

horskými turistickými průvodci z Kitzbühel Tourismus. Pozorování zimního západu slunce z horských vyhlídek je povznášející pocit, na který jen tak nezapomenete. Výlet na sněžnicích, který vede přes hluboký prašan nebo zmrzlé cesty, je o něco náročnější než turistika po připravených cestách. Je to však dobrodružný zážitek, když překračujete třpytivé, nedotčené stezky a svahy.

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ kitzbühel

Zimní radovánky na sáňkách

Jakmile dosáhnete některého z kitzbühelských vrcholů, obvykle se vám nechce hned vracet zpět do údolí. V určitém okamžiku však nevyhnutelně přijde čas na sestup a žádná cesta zpět dolů není tak zábavná a plná zážitků jako na sáňkařské dráze. S čerstvým větrem ve tváři se řítíte z kopce po dlouhých rovinkách a klikatých úsecích z Kelchalm, Trattenbachalm nebo Gaisbergu po udržovaných sáňkařských trasách. Pokud se sáňkařské zábavy nemůžete nabažit, jste na Gaisbergu v dobrých rukou. Tam vás sedačková lanovka vyveze zpět na sáňkařskou dráhu k dalšímu sjezdu.

Běžecké lyžování v Kitzbühelu

Při běžeckém lyžování sice tolik neoceníte rozsáhlou síť lanovek, ale díky 70 kilometrům běžeckých tratí je zde spousta možností, jak vyzkoušet svou fyzickou kondici. Pokud se chcete plně věnovat sportu a nenechat se rozptylovat panoramaty, můžete si vybrat údolní sportovní stopu. Ta je díky osvětlení otevřena i večer až do 21 hodin.

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ kitzbühel běžky

Pravé potěšení mimo sjezdovky

Venkovní curling nebo romantická projížďka na koňském spřežení jsou dva způsoby, jak si v klidu vychutnat zimní atmosféru. Nejlepším způsobem, jak nasát životní styl Kitzbühelu, je procházka 750 let starým centrem města. Díky mnoha butikům a obchodům si z Kitzbühelu můžete odvést kromě zážitků také hmatatelnou vzpomínku. Nemusíte být jen na sjezdovkách, abyste si Kitzbühel užili.

Nebo se pohodlně usaďte a dopřejte si den plný volna a odpočinku. Kitzbühel vám nabízí ty nejlepší podmínky pro wellness v obklopení přírody uprostřed tyrolských hor. Od panoramatických bazénů přes parní lázně a solária až po sauny - v našich exkluzivních wellness hotelech najdete všechny předpoklady k tomu, abyste si skutečně udělali chvíli sami pro sebe. Dopřejte si odpočinek a přiveďte tělo i mysl do harmonie - vědomě si udělejte čas a s rozvahou objevujte nepřeberné možnosti rekreace v Kitzbühelu.

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ kitzbühel

Kitzbühel – okouzlující destinace po celý rok

Kulinařina na nejvyšší úrovni

Kulinářská cesta regionem zahrnuje vše od tradičních místních pokrmů až po mezinárodní gurmánskou kuchyni. Na horských chatách a v tradičních hostincích na vás čekají jednoduchá, ale výborná alpská jídla, zatímco kulinářská elita vykouzlí v gurmánských restauracích znamenité kulinářské zážitky. Kitzbühelská nabídka restaurací sahá od rustikálně vypadajících hostinců až po mnohokrát oceněné gurmánské restaurace. Pokud jde o kulinářskou kulturu, Kitzbühel si za všech okolností zachovává svou autenticitu a vztah k místním tradicím.
 

Kouzlo Vánoc v centru města

Cukroví, vypravěči pohádek a výstava betlémů. Ve vzduchu se vznáší vůně horkých kaštanů a ovocného punče. Při tradičním kitzbühelském adventu se probouzejí vzpomínky na dětství. Regionální pochoutky a tradiční řemesla najdete ve více než 30 s láskou vyzdobených stáncích. Svařené víno se pije z designových adventních pohárů a o atmosféru se starají vystoupení místních sborů a hudebních skupin. Děti si mohou čekání na Štědrý den zkrátit při ručních pracích, pečení pastýřského chleba, jízdě na poníkovi nebo na Ježíškově poště. Od středy 23. listopadu do pondělí 26. prosince je každou středu až neděli od 14 do 20 hodin otevřen adventní trh v části Hinterstadt i v městském parku.

Kitzbühel v sobě spojuje městskou atmosféru s charakteristickou tyrolskou pohostinností, nabízí kulinářskou rozmanitost a exkluzivní nákupní možnosti - je to lákavý zážitek, který spojuje sport a životní styl. Život v Kitzbühelu není jen o lyžování - nakupování a kuchyně jsou nedílnou součástí místního světa v létě i v zimě, stejně jako je Streif nedílnou součástí lyžařských závodů na Hahnenkammu. Máte sundané lyže a přemýšlíte, co dělat v Kitzbühelu? Ponořte se do řady podmanivých akcí, rozmanitých a velkolepých jako nikde jinde v Alpách. Nezáleží na tom, zda je léto, zima, jaro nebo podzim, nejrůznější sportovní a kulturní akce spolu s živou alpskou tradicí inspirují jak místní obyvatele, tak hosty z celého světa, včetně bohatých a slavných.

Kitzbühel, okouzlující celoroční destinace.
Alpenverein Edelweiss OEAV kitzbühl
Domov sportu a lifestylu

Navštivte stránky s veškerými informacemi o Kitzbühelu a rekreačních obcích Reith, Aurach a Jochberg.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat